Wijndomein Vlijtingen

Herman Meers studeert voor bio-ingenieur, werkt twintig jaar in een boomkwekerij, daarna tien jaar in een kringloopwinkel. Nu zet hij zich volledig in voor wijnbouw. Hij combineert de landbouw- en commerciële aspecten van zijn eerste job, met het sociale van zijn tweede. Herman en echtgenote Heidi konden snel starten want beide families bezitten landbouwgrond. Op 4,5 hectaren, verspreid over twee percelen, wordt vooral chardonnay geteeld maar ook pinot blanc, pinot noir en pinot meunier. De vier mousserende cuvées rijpen in een mergelgroeve in Kanne. De witte wijn wordt van chardonnay gemaakt. Herman maakt subtiele, mineralige en natuurlijk smakende wijn met af en toe een interessante oxidatieve toon. De wijnen zijn te proeven op zaterdag- en zondagnamiddag in juli en augustus op het wijnterras in de Bèsselker Grech-wijngaard te Vlijtingen.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Montepertini

Wijnkasteel Genoels-Elderen

Vin de Liège

Onze partners