Vini Peermontesi

Franco Candreva van restaurant L’Uno Coll Altro in Peer maakt sinds 2019 zijn eigen wijn. Daarmee is hij de eerste wijnproducent in het Limburgse Peer. Hij plant de eerste ranken in 2016. Op het domein van één hectare produceert Franco duizend flessen wijn. In de wijngaard rijpen chardonnay, pinot noir en meunier. De druiven worden ter plaatse geoogst en verwerkt. Franco laat het sap vergisten in Toscaanse amforen van respectievelijk 750 en 350 liter. De fraaie handgeschilderde terracotta vaten staan bij hem in het restaurant. Hij heeft een grote voorkeur voor amforen. Voor hem is het een bewuste keuze. Hij vindt dat een amfoor, net als een houten vat, zuurstof doorlaat, maar andere aroma’s geeft dan hout. De keuze voor amforen is ook ingegeven om zich te onderscheiden van de andere wijndomeinen. Op die manier krijgen de wijnen van Vini Peermontesi een eigen identiteit. Het domein produceert twee mousserende wijnen. Daarvoor kan de enthousiaste restaurateur-wijnmaker beroep doen op de ervaring van wijndomein Optimbulles in Borgloon. De witte wijn is gemaakt van chardonnay en meunier, terwijl de rosé schuimwijn een samenstelling heeft van chardonnay, pinot noir en meunier. Alle wijnen van Vini Peermontesi worden omzeggens volledig verbruikt in het restaurant van Franco, waar je ook kan overnachten in de gezellige B&B.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Wijndomein De Steinberg

Beau Marais

Schorpion

Onze partners