Vin de Liège

Vin de Liège bewijst dat met interspecifie e druiven klassewijnen kunnen gemaakt worden. Het domein inspireert tal van opstartende Belgische wijndomeinen. Het terroir voor de wijngaarden wordt zorgvuldig uitgekozen. Over het algemeen zijn het stenige bodems met leem, silex en kalksteen. Vin de Liège bewerkt achttien hectare wijnstokken op zeven percelen. Er wordt aan bioteelt gedaan met aandacht voor biodiversiteit. Druivenrassen zijn johanniter, souvignier gris, muscaris, pinotin en cabernet cortis. Tegelijk wordt in de proefwijngaard geëxperimenteerd met nieuwe interspecifieke rassen die misschien nóg beter geschikt zijn voor het warmer maar ook grilliger wordende Belgische klimaat. De Franse oenoloog Romain Bévillard is keldermeester. Hij maakt zeventien verschillende cuvées in verschillende prijsklassen en voor diverse doelgroepen. Elke wijn is van onberispelijke kwaliteit, van lekker en doordrinkbaar tot rijk en complex. Het zijn vooral witte en mousserende wijnen maar ook rosé en rood. De productie per jaar is ongeveer 100.000 flessen. Vin de Liège is niet alleen ecologische geëngageerd maar ook maatschappelijk. Permanent zijn zes werklozen in dienst. Het doel is om ze terug in het maatschappelijke leven in te schakelen via zingevende arbeidsbeleving en dagstructuur. Er werken ook zes vaste personeelsleden met Alec Bol, specialist in sociale economie en hernieuwbare energie, als drijvende kracht.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Vignoble des Trois Rois

Tour de Tilice

Dalaheim Castellum

Onze partners