Vignoble du Château de Bousval

Ondernemer Michel Verhaeghe de Naeyer is het brein achter Vignoble du Château de Bousval. Het domein gaat vol voor ecologische en duurzame wijnbouw met nadruk op biodiversiteit en permacultuur, een manier om de veerkracht van de bodem te herstellen en te stimuleren. Het aangekochte landbouwterrein wordt drie jaar gesaneerd voorafgaand aan het planten van de eerste stokken, vooral chardonnay maar ook pinot gris en pinot noir (2014). Gezonde bodem, gezonde druif. Het duurt jaren voor de eerste fl s wijn wordt gebotteld maar de kwaliteit is onmiddellijk hoog. In geen tijd rijst Bousval naar de top van de Belgische wijnbouw. Grote financiële investeringen in materiaal en expertise zijn daar niet vreemd aan. Het mooi met de na-tuur verweven vinificatie- en ontvangstgebouw staat symbool voor het ecologisch ambitieuze project (binnenkort certificering biodynamie). Het domein wordt geologisch in kaart gebracht en de druiven van percelen met verschillende bodemstructuur worden op verschillende tijdstippen geplukt en apart geperst. Bio-ingenieur Romain Jacob is keldermeester. De wijnen zijn zeer precies gevinifieerd met subtiel houtgebruik. Het werk in de wijngaard, nu acht hec-taren, staat onder toezicht van Germano Prior, die in Portugese wijngaarden opgroeide. De eerste cuvée van pinot noir Ange ou Démon van Bousval heeft de jury van Gault&Millau enorm weten te overtuigen!

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Coteaux des Avelines

Domaine de Glabais

Kluisberg

Onze partners