Pietershof

Wijndomein Pietershof is in volle kwaliteitsevolutie. Vroeger werden de wijnen gemaakt met industriële gisten, zoals meestal in België, maar nu maakt Albert Meijer bijna alle cuvées met spontane fermentatie. Gisten dus uit wijngaard en cave. De wijnen zijn daardoor spannender geworden en minder voorspelbaar van karakter. De druiven worden geteeld op één van de mooiste terroirs van België, een prachtige, kalkrijke helling in de Voerstreek waar ook Crutzberg zijn wijngaard heeft. Het bos bovenaan de helling houdt koude winden uit het noorden tegen. Albert teelt chardonnay, pinot blanc, auxerrois, pinot gris en wat muscat, gewürztraminer en riesling. Zijn perceel is 2,5 hectaren groot. In de bovenlaag zit veel löss. Het doel van Pietershof is om duurzaam en biologisch te werken met aandacht voor biodiversiteit en stimulatie van zowel bovengronds als ondergronds leven. In de kelder werkt Albert, een gewezen cardioloog, uiterst hygiënisch met zo min mogelijk interventies en additieven. Albert woont in Nederland. Zijn kelder bevindt zich in het Nederlandse Margraten, op de grens tussen Nederland en België. De wijn mag daarom niet Belgisch heten maar Nederlandse wijn op basis van in België geteelde druiven. Nieuw in het gamma van Pietershof: riesling en gewürztraminer.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Crutzberg

Domaine des Marnières

Dalaheim Castellum

Onze partners