Kitsberg

Het verhaal van wijndomein Kitsberg in het Limburgse dorp Heers begint in 2008. Er is eerst wat discussie met de autoriteiten of het planten van wijnstokken in deze streek wel toegestaan kan worden gezien het land officiee voorbestemd is voor traditionele appelteelt. Wanneer wijnbouwer Daniel Medarts bewijst dat er in de geschiedenis van de regio ook druiven stonden aangeplant, mag het toch mits aanplanten van een aantal appelbomen. Daniel is meester in de productie van uitbundig fruitige wijn (vaak tropisch fruit) met hoog smaakgehalte, iets romigs en veel body. Hij experimenteert met subtiele Franse eik en met aromatische Amerikaanse eik. De druiven profi eren van het warme Limburgse weer en van een uiterst geschikte bodem van löss op kalksteen. Vooral met chardonnay en pinot blanc oogst Kitsberg veel succes maar ook pinot gris en müller-thurgau doen het goed. Kitsberg heeft twee wijngaardpercelen in productie met een totale oppervlakte van 1,2 hectaren. Recent werd één hectare bijgekocht en aangeplant met chardonnay en pinot blanc. Dat brengt het areaal op 2,2 hectaren. De wijnen van Kitsberg behoren tot de meest gelauwerde van het land. Nieuw in het gamma is Chardonnay Intens, een wijn waarvan de gistresten tijdens de opvoeding intensief worden opgeroerd.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Helshoven

Hoenshof

Jerom Winery

Onze partners